Monthly Archives: January 2018

Nu är det hög tid att beställa dikillingkött inför påskslakten 2018

paulsvenssongrillarkilling_arehyddan

Nu har getterna killat så nu är det dags att beställa dikillingkött fram till i mitten av februari. Killingarna diar sina mammor fram till i mitten på mars då vi slaktar dem, för i år infaller påsken i slutet på mars.

Killingkött är ett ljust kött en delikatess som ofta njuts grillat.

Slaktade väger killingar cirka 6-10 kg/st och kostar 190 kr/kg för helkropp + ev. styckning 180 kr/djur inklusive moms + frakt.

Leverans kyla med bussgods till närmaste utlämningsställe.

Frakt i kyla  med bussgods till närmaste utlämningsställe (frakt ca 180 – 360 kr/djur beroende på vikt). Man kan också välja att hämta köttet själv på utsatt tid på slakteriet i Ullånger.

På bilden grillar kocken Paul Svensson killing på Årehyddan.

Mitt bästa och enklaste getköttsrecept. Rimsalta lår och bogar med ben och torka i 80C i ugnen i 8 timmar (öppna förpackningen strö på en ½ dl salt och låt ligga och tina i kylen i 2 dygn, ta av förpackningen och lägg på galler i ugnen när köttet tinat).

Maila en beställning med namn, adress, mobiltelefon och närmaste bussgodsutlämningställe på soeren(at)gideget.se

Ni som redan har beställt killingkött har fått en bekräftelse på mail. Saknar ni bekräftelsen maila igen.

 

Nu har vi och getterna semestrat färdigt

Nu har vi och våra getter semestrat färdigt från mjölkning och ostproduktion. Killingarna har fötts med rekordfart från början av januari till i mitten av januari och nu har årets ostproduktion startat igen.

Nu finns Färsk Getost/Kaffeost och Getmese samt Caprin och den Silverbelönta väl-lagrade Caprinen samt Anna, Lina och Getfeta samt Sören istället för Chèvre, Askad syrlig getost och bredbara syrliga Creméostar i lager.

Coop butikerna inom Konsum Nord kan beställa via Edi med ett enkelt dosklick. Övriga butiker kan slå en signal så skickar vi ost med bussgods.

Saknar ni vår getost i er butik, maila eller skriv en fråga så berättar vi vart ni kan hitta den i t.ex. Göteborg, Stockholm, Örebro, Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Junsele, Backe, Bredbyn, Dorotea, Örnsköldsvik eller Umeå. Från slutet av januari finns hela sortimentet att beställa igen.

Hur går det i år? Getmesen fick Silver på Ostfestivalen 2016 och 2017

Gidegetostfestival silvermeseGetostens Grand Old Lady vann Brons med “Sören istället för Chévre” och Silver med Getmese – utan tillsatser under Osfestivalen på Nordiska museet i den 19 – 21 februari 2016 i Stockholm. Båda ostarna tog slut under Söndagen vid Ångermanlands landskapsbord men de finns tillsammans med Gide Gets andra KRAV-märkta getostar som tex. Caprin på Wijnjas på Bergsgatan 24 på Kungsholmen, på Paradiset på Brännkyrkagatan 62-64 på Söder och på Södercheesen i Söderhallarna på Medborgarplatsen samt på Jackssons Ost i Hötorgshallen.

I år är det 45 år sedan jag gjorde min första getost. Idag har vi 80 getter och det som är speciellt med Gide Get är att jag ystar på vår egna KRAV märkta getmjölk och för det mesta ystar jag opastöriserat och har odlat fram vår alldeles egna mjölksyrakultur vilket ger en angenäm smak åt våra ostar som verkligen härrör från platsen.
Hälsningar Anna-Karin Gidlund  070-36 210 42