Beställ killingkött innan påsk 2022

Nu är hög tid att beställa vårens killingkött.

Getterna och killingarna slaktas i mars/april och kan levereras till önskad Reko-ring i  Örnsköldsvik och Anundsjö eller till Umeå.

Välj om ni vill ha en hel, ostyckad get eller killing eller en grovstyckad eller skivad mot 180 kr i tillägg/djur.

Köttet kommer i påse i kartong och ni packar köttet själva inför infrysning.

Killingköttet kostar 190 kr/kg och de väger mellan 5-9kg/st, välj om ni vill ha de mindre eller större killingarna.

Vi kan även skicka mot frakttillägg till t.ex. Stockholm. 

Maila din beställning till; soeren(a)gideget.se beställ senast 10 mars 2022.

Killing-kött är ett ljust kött en delikatess som ofta njuts grillat, getkött är ett något hårdare och mörkare kött som mår bra av att tillagas vid lägre temperatur och längre tid.

På bilden grillar kocken Paul Svensson killing på Årehyddan.

paulsvenssongrillarkilling_arehyddan

Mitt bästa och enklaste getköttsrecept. Rimsalta lår och bogar med ben och torka i 80C i ugnen

 i 8 timmar (öppna förpackningen strö på en ½ dl salt och låt ligga och tina i kylen i 2 dygn, ta av förpackningen och lägg på galler i ugnen när köttet tinat och kör på 80C över natten).