Höstslakten 2018 är avklarad

paulsvenssongrillarkilling_arehyddan

Nu är hösten här på riktigt, köttet från höstslakten är levererat. Nästa tillfälle vi slaktar är i början på april 2019, vilket kan beställas efter årsskiftet.

Killing-kött är ett ljust kött en delikatess som ofta njuts grillat, getkött är ett något hårdare och mörkare kött som mår bra av att tillagas vid lägre temperatur och längre tid..

Slaktade getter väger mellan 15-20 kg/st och kostar 90 kr/kg för helkropp + frakt och ev. styckning.

Slaktade väger dikillingarna cirka 5-10 kg/st och kostar 190 kr/kg för helkropp + ev. styckning 180 kr/djur inklusive moms + frakt.

Leverans kyla med bussgods till närmaste utlämningsställe. Frakt i kyla  med bussgods till närmaste utlämningsställe (frakt kostar ca 180 – 360 kr/djur beroende på vikt) oavsett om ni vill hämta kylvaran i t.ex. Umeå eller Spånga (i Stockholm). Man kan också välja att hämta köttet själv på utsatt tid på slakteriet i Ullånger.

På bilden grillar kocken Paul Svensson killing på Årehyddan.

Mitt bästa och enklaste getköttsrecept. Rimsalta lår och bogar med ben och torka i 80C i ugnen i 8 timmar (öppna förpackningen strö på en ½ dl salt och låt ligga och tina i kylen i 2 dygn, ta av förpackningen och lägg på galler i ugnen när köttet tinat).

Maila en beställning med namn, adress, mobiltelefon och närmaste bussgodsutlämningställe på soeren(at)gideget.se

Ni som redan har beställt getkött eller killingkött har fått en bekräftelse på mail. Saknar ni bekräftelsen maila igen.