Killingkött

paulsvenssongrillarkilling_arehyddanEtt paket killingkött på 9,4 kg finns kvar styckat och fryst med rygg och hals skivat, att beställa och kan levereras till önskad Reko-ring i Långviksmon, Örnsköldsvik, Anundsjö eller Umeå, alternativt skickas i isolerad förpackning mot frakttillägg. 

Skriv in REKO-ring och den ort du vill handla ifrån och ansök om medlemskap i den gruppen. Sök rätt på Getgården i Djuptjärns inlägg med erbjudanden och lägg din beställning där alternativt maila soeren(a)gideget.se

Nästa tillfälle att beställa dikillingkött och ev. getkött är i  januari/februari 2021 för leverans mars/april 2021.

Killing-kött är ett ljust kött en delikatess som ofta njuts grillat, getkött är ett något hårdare och mörkare kött som mår bra av att tillagas vid lägre temperatur och längre tid.

På bilden grillar kocken Paul Svensson killing på Årehyddan.

Mitt bästa och enklaste getköttsrecept. Rimsalta lår och bogar med ben och torka i 80C i ugnen i 8 timmar (öppna förpackningen strö på en ½ dl salt och låt ligga och tina i kylen i 2 dygn, ta av förpackningen och lägg på galler i ugnen när köttet tinat och kör på 80C över natten).