Nu är hög tid att beställa dikillingkött 2021

paulsvenssongrillarkilling_arehyddanNu är hög tid att beställa årets dikillingkött.

Dikillingarna slaktas i början av vecka 16 och kan levereras till önskad Reko-ring i  Örnsköldsvik och Anundsjö onsdagen den 21/4 eller till Umeå torsdagen den 22/4. Välj om ni vill ha en hel, ostyckad dikilling eller en grovstyckad eller skivad. Köttet kommer i påse i kartong och ni packar köttet själva inför infrysning.

Killingköttet kostar 190 kr/kg och de väger mellan 5-9 kg/st, välj om ni vill ha de mindre eller större killingarna.

Vi kan även skicka mot frakttillägg till t.ex. Stockholm. 

Beställ till Reko-ring via Fb; Skriv in REKO-ring och den ort du vill handla ifrån i sökrutan i Fb och ansök om medlemskap i den gruppen. Sök rätt på Getgården i Djuptjärns inlägg med erbjudanden och lägg din beställning där

alternativt maila din beställning till; soeren(a)gideget.se

Beställ senast 18 april 2021.

Killing-kött är ett ljust kött en delikatess som ofta njuts grillat, getkött är ett något hårdare och mörkare kött som mår bra av att tillagas vid lägre temperatur och längre tid.

På bilden grillar kocken Paul Svensson killing på Årehyddan.

Mitt bästa och enklaste getköttsrecept. Rimsalta lår och bogar med ben och torka i 80C i ugnen i 8 timmar (öppna förpackningen strö på en ½ dl salt och låt ligga och tina i kylen i 2 dygn, ta av förpackningen och lägg på galler i ugnen när köttet tinat och kör på 80C över natten).