Handla råmjölk, yoghurt, getost och getmese via Reko-ringar

Ansök om medlemskap i din lokala Reko-ring på Fb och förbeställ lokalproducerad mat och hämta ut på Reko-rings utlämningarna i Umeå och Nordmaling  var 14 dag och i Örnsköldsvik, Anundsjö eller Gide Älvdal  i regel en gång i månaden.

Klicka på respektive länk ovan så kommer du direkt till respektive grupp och kan ansöka om medlemskap.

Hoppas att vi ses på någon av Reko-rings utlämningarna.

Använder du inte Facebook, kan du beställa via mejl anna-karin(a)gideget.se

I Umeå är det utlämning på torsdagar jämna veckor, på Avion mellan kl. 17.15-17.45 och på parkeringen Remsan vid Umeå Universitet mellan kl. 18.15-18.45, och i Nordmaling varannan ojämn vecka mellan kl. 17.00-17.30  endast förbeställda varor tas med och lämnas ut, så beställ via fb gruppen eller skicka ett mejl med er beställning.

Hälsningar Anna-Karin

Killingkött

Killingkött 

Killingarna är KRAV uppfödda och har diat sina mammor hela mjölkperioden och ätit hö. De slaktas enligt EU ekologiska regler.

Man kan välja om man vill ha en hel ostyckad killing alternativt en grovstyckad eller skivad mot ett  tillägg/djur.

Köttet kommer i påse i kartong och ni packar köttet själva inför infrysning.

Mejla din beställning till; soeren(a)gideget.se ange namn, adress och mobilnummer för avisering.

Killing-kött är ett ljust kött en delikatess som ofta njuts grillat, getkött är ett något hårdare och mörkare kött som mår bra av att tillagas vid lägre temperatur och längre tid.

Vi lämnar med receptförslag vid leveransen, som t.ex. den här Portugisiska killinggrytan.

Mitt bästa och enklaste getköttsrecept. Rimsalta lår och bogar med ben och torka i 80C i ugnen i 8 timmar (öppna förpackningen strö på en ½ dl salt och låt ligga och tina i kylen i 2 dygn, ta av förpackningen och lägg på galler i ugnen när köttet tinat och kör på 80C över natten).

På bilden grillar kocken Paul Svensson killing på Årehyddan. paulsvenssongrillarkilling_arehyddan

 

 

Nu har getterna killat och mjölkar för fullt.

Nu har getterna killat och mjölkar för fullt.

Vi har nu hela vårt sortiment i I lager som färsk Getost Kaffeost, Caprin en lagrad getost och Getmese både i bit och bredbar. Askad syrlig getost, Sören istället för Chevre och Eldost och lite Getgreta till sallad och matlagning finns också samt bredbara Cremeostar naturell eller med olika kryddning.

Nytt är att Yoghurt, råmjölk samt getosten och getmesen kan beställas via Reko ringarna i Örnsköldsvik, Anundsjö, Gide Älvdal, Nordmaling och Umeå.

Coop butikerna inom Konsum Nord kan beställa via Edi med ett enkelt dosklick. Övriga butiker kan slå en signal så skickar vi ost med Shenker eller bussgods.

Saknar ni vår getost i er butik, mejla eller skriv en fråga så berättar vi vart ni kan hitta den i t.ex. Göteborg, Stockholm, Örebro, Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Junsele, Backe, Bredbyn, Dorotea, Örnsköldsvik eller Umeå.

Hur gick det i år? Vår Askade syrliga getost fick Brons på Ostfestivalen 2020

Gidegetostfestival silvermeseGetostens Grand Old Lady vann Brons med Askad Syrlig Getost under Osfestivalen på Münchenbryggeriet i den 14 – 16 februari 2020 i Stockholm. Osten finns tillsammans med Gide Gets andra KRAV-märkta getostar som tex. Caprin och Getmese på Wijnjas på Bergsgatan 24 på Kungsholmen, på Paradiset på Brännkyrkagatan 62-64 på Söder och på Södercheesen i Söderhallarna på Medborgarplatsen samt på Jackssons Ost i Hötorgshallen.

I år är det 47 år sedan jag gjorde min första getost. Idag har vi 77 getter och det som är speciellt med Gide Get är att jag ystar på vår egna KRAV märkta getmjölk och för det mesta ystar jag opastöriserat och har odlat fram vår alldeles egna mjölksyrakultur vilket ger en angenäm smak åt våra ostar som verkligen härrör från platsen.
Hälsningar Anna-Karin Gidlund  070-36 210 42