Killingkött

Killingkött 

Killingarna är KRAV uppfödda och har diat sina mammor hela mjölkperioden och ätit hö. De slaktas enligt EU ekologiska regler.

Man kan välja om man vill ha en hel ostyckad killing alternativt en grovstyckad eller skivad mot ett  tillägg/djur.

Köttet kommer i påse i kartong och ni packar köttet själva inför infrysning.

Mejla din beställning till; soeren(a)gideget.se ange namn, adress och mobilnummer för avisering.

Killing-kött är ett ljust kött en delikatess som ofta njuts grillat, getkött är ett något hårdare och mörkare kött som mår bra av att tillagas vid lägre temperatur och längre tid.

Vi lämnar med receptförslag vid leveransen, som t.ex. den här Portugisiska killinggrytan.

Mitt bästa och enklaste getköttsrecept. Rimsalta lår och bogar med ben och torka i 80C i ugnen i 8 timmar (öppna förpackningen strö på en ½ dl salt och låt ligga och tina i kylen i 2 dygn, ta av förpackningen och lägg på galler i ugnen när köttet tinat och kör på 80C över natten).

På bilden grillar kocken Paul Svensson killing på Årehyddan. paulsvenssongrillarkilling_arehyddan