Monthly Archives: August 2015

Hög tid att beställa Getkött eller killingskött inför höstslakten

paulsvenssongrillarkilling_arehyddan

Nu är det dags att beställa getkött eller killingkött fram till 15 september då vi slaktar v. 39.

Getkött kräver tillagning på låg temperatur under lång tid. Pris 45 kr/kg för hel kropp inkl. moms + frakt. + ev. styckning 150 kr/djur inklusive moms. Hel kropp väger 15-20 kg.

Killingkött är ett ljust kött en delikatess som ofta njuts grillat.

Slaktade väger killingar cirka 8-12 kg/st och kostar 170 kr/kg för helkropp + ev. styckning 150 kr/djur inklusive moms + frakt.

Leverans kyla med bussgods till närmaste utlämningsställe.

Frakt i kyla  med bussgods till närmaste utlämningsställe (frakt ca 180 – 360 kr/djur beroende på vikt)

På bilden grillar kocken Paul Svensson killing på Årehyddan.

Mitt bästa och enklaste getköttsrecept. Rimsalta lår och bogar med ben och torka i 80C i ugnen i 8 timmar (öppna förpackningen strö på en ½ dl salt och låt ligga och tina i kylen i 2 dygn, ta av förpackningen och lägg på galler i ugnen när köttet tinat).

Maila en beställning med namn, adress, mobiltelefon och närmaste bussgodsutlämningställe på soeren(at)gideget.se

Ni som redan har beställt killingkött har fått en bekräftelse på mail. Saknar ni bekräftelsen maila igen.