Monthly Archives: February 2015

Lagrad getost och getmese

Nu snart tar vi och våra getter vår årliga semester från mjölkning och ostproduktion. Killingarna föds i mitten av januari och i februari så startar årets ostproduktion igen.

Fortfarande finns Sören istället för Chevré, Karin istället för Camembert, Jonas, Caprin och Färsk getost samt både bredbar och fast prisbelönt brons_soerenGetmese och den Silverbelönta väl-lagrade Caprinen, samt Anna, Lina och Getfeta i lager.

Coop butikerna inom Konsum Nord kan beställa via Edi med ett enkelt dosklick. Övriga butiker kan slå en signal så skickar vi ost med bussgods.

Den 4-5 november hittar ni osten på Hantverksmässan i Nävertjäl

Saknar ni vår getost i er butik, maila eller skriva en fråga så berättar vi vart ni kan hitta den i t.ex. Göteborg, Stockholm, Örebro, Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Junsele, Backe, Bredbyn, Dorotea, Örnsköldsvik eller Umeå.

Getmesen fick Silver på Ostfestivalen 2016 på Nordiska Museet

Gidegetostfestival silvermeseGetostens Grand Old Lady vann Brons med “Sören istället för Chévre” och Silver med Getmese – utan tillsatser under Osfestivalen på Nordiska museet i den 19 – 21 februari 2016 i Stockholm. Båda ostarna tog slut under Söndagen vid Ångermanlands landskapsbord men de finns tillsammans med Gide Gets andra KRAV-märkta getostar som tex. Caprin på Wijnjas på Bergsgatan 24 på Kungsholmen, på Paradiset på Brännkyrkagatan 62-64 på Söder och på Södercheesen i Söderhallarna på Medborgarplatsen samt på Jackssons Ost i Hötorgshallen.

I år är det 43 år sedan jag gjorde min första getost. Idag har vi 80 getter och det som är speciellt med Gide Get är att jag ystar på vår egna KRAV märkta getmjölk och för det mesta ystar jag opastöriserat och har odlat fram vår alldeles egna mjölksyrakultur vilket ger en angenäm smak åt våra ostar som verkligen härrör från platsen.
Hälsningar Anna-Karin Gidlund  070-36 210 42